Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevidljive mreže

Most Golden Gate dobit će zaštitu od samoubojica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1400 osoba skočilo je sa slavnog Golden Gate Bridgea od otvaranja 1937., s rekordnim brojem od 46 samoubojstava 2013. godine.

Golden Gate Bridge uskoro će biti opremljen sigurnosnim mrežama kako bi se spriječila samoubojstva s mosta, simbola grada San Francisca, rekao je u petak jedan dužnosnik potvrđujući novinske informacije.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Lokalne vlasti zadužene za promet i upravljanje Golden Gateom pristale su platiti dio tog projekta čiji će ukupni troškovi iznositi oko 76 milijuna dolara.

Ostatak će financirati savezna vlada i savezna država Kalifornija, istaknuo je Denis Mulligan, glavni direktor Golden Gate Bridge Highway and Transportation District.

Postavljanje mreža koje će visjeti šest metara ispod pločnika sa svake strane mosta dugog 2,7 kilometara trebalo bi biti dovršeno do 2018. godine

Kip dupina pao na dječaka (2), on preminuo

Više od 1400 osoba skočilo je sa slavnog Golden Gate Bridgea od otvaranja 1937., s rekordnim brojem od 46 samoubojstava 2013. godine.

Mulligan je objasnio da je u razmatranju bilo nekoliko opcija, dodajući da je 'od svih mogućih alternativa ova imala najmanji vizualni učinak'. 'Kad se vozi po mostu, ne vidi se mreža', dodao je on.

Odluka o postavljanju mreže posljednji je korak u desetljećima dugoj kampanji koju su pokrenule obitelji žrtava samoubojstva počinjenog s tog znamenitog mosta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene