Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Moskva zabranila gay paradu idućih 100 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Moskvi u idućih 100 godina neće biti gay parada, odlučio je gradski sud nako što su gradske vlasti već dale 'odbijenicu' gay aktivistima koji su tražili da se u idućih 100 godina održavaju u glavnom gradu Rusije održavaju gay parade.

Moskovski sud je negativan odgovor gradskih vlasti proglasio legalnim i u skladu sa zakonom te odbacio žalbu okružnog suda iz čega preizlazi da se u Moskvi do 2012. godine ne bi trebale održavati gay parade.

Aktivisti pokreta 'Gay Rusija' zahtijevali su odobrenje za 102 skupa koja su planirali održati u idućih 100 godina na moskovskom Trgu Balotnaja, gdje se inače održavaju antirežimski prosvjedi. Nakon što su dobili negativan odgovor i vlasti i suda najavili su žalbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Kazali su kako nisu ni očekivali da će dobiti dozvolu, no da sada imaju povod obratiti se sudu za ljudska prava.

LGBT aktivisti su proteklih godina pokušavali održati nekoliko legalnih javnih skupova u Moskvi, no oni su uglavnom završavani napadima i masovnim privođenjima. Isto se dogodilo 27. svibnja kada je jedan takav skup ipak prvi put održan u Moskvi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene