Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva pozvala albanske čelnike na suzdržanost nakon izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva je pozvala albanske čelnike na Kosovu da se klone "svakog djelovanja" koje bi moglo "destabilizirati" regiju nakon parlamentarnih izbora na Kosovu u subotu, na kojima je pobijedio bivši vođa albanske separatističke gerile.

"Nakon izbora organiziranih 17. studenog u institucijama autonomne kosovske vlade, albanskim čelnicima na Kosovu upućen je poziv da se klone svakog djelovanja koje bi moglo izazvati destabilizaciju regije", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optuženi za pobunu Španjolski sudac počeo sa saslušanjem katalonskih dužnosnika Slika nije dostupna Neformalni summit Čelnici EU-a na summitu o migracijama i budućnosti Unije

Poziv je upućen u telefonskom razgovoru između ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i njegova njemačkog kolege Franka-Waltera Steinmeiera, prema ministarstvu.

Srbi koje podupire Rusija, ne pristaju na neovisnost Kosova,
pokrajine na jugu Srbije, koju drže kolijevkom svoje kulture, dok ju traži albanska većina na Kosovu koju podupire velik dio Zapada.

Demokratska stranka Kosova (PDK), bivšeg vođe albanske separatističke gerile Hashima Thacija pobjednica je parlamentarnih izbora s 34 posto glasova, ispred Demokratske lige Kosova (LDK) koja je na vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene