Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna nesreća u Moskvi

LIFT SE OTKAČIO S 19. KATA ZGRADE Poginulo je 5 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet radnika koji su radili na gradilištu srpske tvrtke u Moskvi, poginulo je nakon što se lift otkvačio s 19. kata nove zgrade.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Sajla dizala u kojem se nalazilo pet radnika otkvačila se dok je bio na 19. katu. Prema prvim informacijama u pitanju su radnici iz Bjelorusije i Uzbekistana, piše Blic.

''Pet radnika koji su poginuli na gradilištu u Moskvi nisu državljani Srbije. Među stradalima nisu ni državljani bivših jugoslavenskih republika. Stradala su četiri Bjelorusa i jedan Uzbekistanac'', rekao je Leko Korićanac, generalni direktor "Puteva Užice", navodeći da su ruski istražitelji na gradištu i provode očevid, prenosi Blic.

Potvrdio je to i konzul Srbije u Rusiji Milan Živković kazavši da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali da nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Ruski mediji javljaju da je svih pet radnika bilo zaposleno u različitim kompanijama i da su bili angažirani na montažnim i radovima instalacija. Troje od njih poginulo je na mjestu događaja, a dvoje na putu prema bolnici.

Investitor objekta je ruska kompanija "Don-Stroi Invest", dok je generalni izvođač radova srpska građevinska firma AD "Putevi Užice". Kompanija je izjavila da će isplatiti novčanu pomoć obiteljima žrtava.

Istražni je odbor, javlja agencija Beta, podigao kaznenu prijavu zbog nepoštivanja pravila sigurnosti na gradilištu, a istražitelji su uzeli svu dokumentaciju o građevinskom objektu i izvršenju radova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene