Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva optužuje zapad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik glavnog stožera ruske vojske general Jurij Balujevski optužio je zapadne vlade da koriste Sporazum o konvencionalnom naoružanju u Europi 'u političke svrhe' protiv Rusije.

'Zapadne zemlje proizvoljno su promijenile sporazum o kontroli naoružanja u instrument u službi političkih ambicija', kazao je general Balujevski na konferenciji za tisak emitiranoj na državnoj televiziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napetosti na vrhuncu Sat sudnjeg dana otkucava, ostalo nam je samo 90 sekundi do ponoći: Ovo su najveće prijetnje Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura

Rusija je 12. prosinca prestala primijenjivati Sporazum o
konvencionalnom naoružanju u Europi, jedan od ključnih za sigurnost na starom kontinentu, koji ograničava naoružanje od Atlantika do Urala.

Dvadeset šest zemalja NATO-a izrazilo je žaljenje zbog te odluke Moskve.

Eventualno ispaljivanje rakete presretačice iz proturaketnog štita koji SAD želi postaviti u istočnoj Europi moglo bi izazvati slučajan odgovor Rusije, upozorio je također zapovjednik glavnog stožera ruske vojske.

'Govorimo o opasnosti od odgovora na odmazdu koji bi izazvalo pogrešno klasificiranje smjera rakete presretačice', kazao je general Balujevski.

Ruski general objasnio je kako je moguće da ruske oružane snage pobrkaju takvu raketu za presretanje s balističkom raketom usmjerenom na Rusiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene