Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s Ukrajinom

Lavrov: 'Zapad je pokazao da zapravo želi promjenu režima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u subotu Zapad da želi izazvati "promjenu režima" u Rusiji putem sankcija uvedenih zbog sukoba u Ukrajini.

"Zapad je nedvosmisleno pokazao da ne želi prisiliti Rusiju da promijeni svoju politiku nego da želi promjenu režima", rekao je Lavrov na jednom političkom skupu u Moskvi.

Pročitajte i ovo Ruski interkontinentalni balistički projektil "Balkan nije spreman" Vojni stručnjak o izgledima za veliki rat: "Rusija bi u jednom slučaju upotrijebila nuklearno oružje, a treći svjetski rat trajao bi nekoliko dana" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

"Na Zapadu postoje političari koji govore da treba uvesti sankcije koje će uništiti rusko gospodarstvo i izazvati prosvjede", rekao je, prenosi TASS.

SAD i EU su zbog ukrajinske krize uveli Moskvi najstrože sankcije od kraja Hladnog rata koje ciljaju energetski, obrambeni i financijski sektor.

Te sankcije, istaknuo je Lavrov, nemaju ništa zajedničkog sa sankcijama koje su nametnute Sjevernoj Koreji ili Iranu, a koje su "oblikovane tako da ne čine zlo, da pogađaju samo elitu i ne uzrokuju štetu u socijalnoj ili gospodarskoj sferi."

'Učinite ono što ste obećali učiniti, gospodine Putin!'

Istodobno, zanijekao je da Rusiji prijeti izolacija, kako je u petak upozorio američki potpredsjednik Joe Biden ako ne bude poštivala mirovni plan za Ukrajinu sklopljen u Minsku.

"Nastavljamo dijalog s velikom većinom zemalja (...) Nema govora o izolaciji", rekao je. Priznao je ipak da su se odnosi s Europom jako promijenili.

"Nitko nema namjeru pucati si u vlastite noge prekidom suradnje s Europom, ali svi shvaćaju da više ne može biti kao prije."

Rusija je kao odgovor na zapadne sankcije uvela embargo na većinu prehrambenih proizvoda iz EU-a i SAD-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene