Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Moskva i Teheran započeli pregovore o prodaji vojne opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva i Teheran počeli su pregovore o isporukama vojne ruske opreme Iranu, poglavito motora za zrakoplove i helikoptere, piše ruski dnevni list Kommersant, pozivajući se na izvore ruske vojne industrije.

Iran želi od Rusije kupiti motore RD-33 kojima bi opremio nove supersonične iranske lovce koji bi trebali nadomjestiti američke F-5, koje je Iran nabavio 70-ih godina, piše Kommersant.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Rusija bi mogla stvoriti i moderniziranu inačicu helikoptera Ka-32, koji bi se sklapao u Iranu.

Pregovore o prodaji vojne opreme Iranu Rusija je prekinula 2005. godine u vrijeme jačanja napetosti oko iranskog nuklearnog programa, podsjeća Kommersant.

Sada je "očito" da su pregovori počeli nakon što su Amerikanci u studenome objavili "obavještajnu procjenu" koja govori da je Iran još 2003. godine prekinuo svoj tajni razvoj nuklearnog oružja.

"Rusija je vjerojatno odlučila iskoristiti odgodu prijetnje
američko-iranskog rata kako bi pokušala prodati što veću količinu oružja" Iranu, zaključuje Kommersant.

Mihail Dmitrijev, direktor ruske savezne službe za vojno-tehničku suradnju, kazao je za Kommersant da rusko-iranska suradnja u području obrane "jača stabilnost u regiji".

Rusija je 2006-2007. isporučila Iranu sustave protuzračne obrane Tor-M1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene