Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve je krivo "guglanje"

Mora platiti kaznu za prebrzu vožnju iako nema automobil i ne vozi

Kazna za vozača (Foto: Dnevnik.hr)
Kazna za vozača (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Thomas Wiegold (63) iz Berlina bori se protiv ovrhe za novčanu kaznu iz kolovoza 2023. godine.

Muškarcu Thomasu Wiegoldu stigla je kazna 15. svibnja 2023. jer je navodno vozio sedam kilometara na sat prebrzo u Kaltenkirchenu. Kada je dobio kaznu, ostao je šokiran jer on niti vozi, nema automobil, a tada nije ni bio u Kaltenkirchenu.

Uložio je prigovor policiji te angažirao odvjetnika.

I to nije prva pogreška policije, koja je prvo kaznu poslala Julianu Wiegoldu, šef tvrtke za metalne konstrukcije u Kaltenkirchenu. No ubrzo se otkrilo da on nije čovjek na fotografiji s radara.

Pročitajte i ovo Štrajk strojovođa Plan vlade propada Štrajk strojovođa Njemačku će stajati basnoslovni iznos? Nemoguće je toliku količinu prometa preseliti na ceste

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

Nakon toga policajac je konačno potražio ime Wiegold na internetu te je naišao na Thomasa Wiegolda iz Berlina, koji je novinar i stručnjak za obrambenu politiku. Na temelju fotografija policajac je bio siguran da je vozač. No ispostavilo se da je policija opet pogriješila i nije to priznala, piše Bild.  

Pročitajte i ovo Ogromni valovi udarili u američku vojnu bazu Velike poplave VIDEO Ogromni valovi pogodili američku vojnu bazu u Tihom oceanu: Pogledajte razmjere štete

"Ako se guglanje smatra pouzdanim policijskim poslom, onda je rizik da kaznu dobije pogrešna osoba velik", rekao je Wiegold, koji iz principa ne želi platiti 20 eura kazne. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene