Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedima prognoza nabolje

Moody's zadržao kreditnu ocjenu Slovenije na Ba1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Moody's u svom je novom pregledu zadržala kreditnu ocjenu Slovenije na prijašnjih Ba1, ali je izglede iz negativnih promijeila u "stabilne".

Tome su, kako navodi agencija, najviše pridonijeli stresni testovi i dokapitalizacija slovenskih banaka, jer se pokazalo da fiskalni trošak s tog naslova za državu neće biti viši od očekivanja.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

To je smanjilo neizvjesnost oko toga hoće li država trebati međunarodnu financijsku pomoć ili će sama biti sposobna, financiranjem na međunarodnom tržištu, zadovoljiti svoje potrebe za kapitalom.

Standard & Poor's: Recesija u Hrvatskoj nastavit će se i šestu godinu zaredom!

Moody's u svojoj ocjeni dopušta da bi kreditna ocjena u budućnosti za Sloveniju mogla biti poboljšana, u slučaju napretka u fiskalnom uravnoteženju, s prestankom slabljenja javnih financija i ako se popravi domaća potražnja, a ne nastavi nesrazmjerno zaduživanje.

S druge strane, moguć je i pad rejtinga ako opet dođe do bitnog pogoršanja makroekonomske situacije, uključujući i dostupnost stranih izvira financiranja.

Trenutačni pad pritiska na međunarodnom financijskom tržištu koji je doveo do smanjivanja visine kamata na slovenske državne obveznice za slovensku vladu donosi "više manevarskog prostora za traženje dodatnih financijskih izvora, čime se smanjuje mogućnost da Slovenija izgubi pristup privatnom dužničkom tržištu", navodi Moody's. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene