Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori

Monti: Na izborima ću voditi talijanski centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer na odlasku Mario Monti izjavio je da je spreman voditi koaliciju centrističkih stranaka koje podupiru njegov europski i reformski plan na parlamentarnim izborima za dva mjeseca.

Ta izjava potvrđuje Montijevo sudjelovanje na izborima, nakon što je u subotu izjavio da bi mogao tražiti novi mandat ako ključne političke snage podupru njegove reforme.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni Izbori u nedjelju Branila je Mussolinija, podržava Orbana i mogla bi postati premijerka: "Ja sam žena, majka, Talijanka, kršćanka" Luigi Di Maio i Giuseppe Conte (Foto: AFP) Okončan postizborni zastoj Talijanski profesor prava Giuseppe Conte kandidat za premijera

>> Talijanski tisak: Monti će na kraju biti kandidat ne-kandidat

'Tradicionalna podjela na ljevicu i desnicu ima povijesnu i simboličku vrijednost' za državu, no 'ona ne ističe stvarni savez koji Italija treba, onaj koji je usredotočen na Europu i reforme', rekao je Monti nakon susreta s centrističkim političarima.

Dodao je kako je spreman 'biti čelnik koalicije'. Monti, čiji status doživotnog senatora znači da ne mora biti izabran na izborima da bi bio član parlamenta, rekao je da bi ta koalicija mogla ostvariti 'značajan rezultat' na izborima 24. i 25. veljače iduće godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene