Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje troje poginulih

Stravična prometna nesreća: Sudarilo se devet vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su tri osobe poginule, a više desetaka ih je ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti u Mađarskoj.

U teškoj prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo devet vozila na autocesti u Mađarskoj poginule su tri osobe, a 33 su ozlijeđene, među kojima 18 teško, priopćila je u petak mađarska policija.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Prometna nesreća Prema Zagrebu Sudarila se dva kamiona: Zbog istjecanja nafte zatvoren dio autoceste

Najmanje šestero ozlijeđenih je u kritičnom stanju, rekli su bolnički izvori.

>> Vrgorac: Na autocesti se prevrnuo kombi za prijevoz novca

Troje poginulih su rumunjski državljani, objavilo je rumunjsko ministarstvo vanjskih poslova u Bukureštu. 'Rumunjski minibus koji je sudjelovao u nesreći išao je iz Galatija u Milano s 19 putnika i dvojicom vozača, koji su svi rumunjski državljani. Tri osobe su izgubile život u nesreći, dvojica muškaraca i žena', priopćilo je ministarstvo, dodajući da su preostali putnici prevezeni u obližnje bolnice.

Kamion, tri minibusa i pet automobila sudjelovalo je u tom sudaru koji se dogodio 25 km jugoistočno od Budimpešte na autocesti M5 koja povezuje južnu i istočnu Europu, navodi mađarska policija. Uzroci nesreće još nisu utvrđeni.

Po riječima rumunjskog ministarstva, prve informacije govore da je nesreću izazvao kamion s bugarskim registarskim pločicama koji je velikom brzinom udario u stražnji dio minibusa.

Među ozlijeđenima ima Srba, Bugara, Turaka i Mađara, navodi policija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene