Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve u skladu s propisima

Monstrum Breivik upisao fakultet, evo koji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norvežanin Anders Behring Breivik, koji izdržava 21-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva 77 ljudi u srpnju 2011. godine, započeo je studij političkih znanosti na Sveučilištu u Oslu.

Breivik je tako posato brucoš nakon što je prihvaćena njegova prijava, ali ne bilo kakav, jer će ispite polagati u zatvoru i neće imati internet vezu sa sveučilištem, niti kontakte sa sveučilišnim osobljem, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Anders Behring Breivik - 1 Masovni ubojica U zatvoru ima dvoetažni apartman, teretanu, Xbox, kućne ljubimce, a svejedno se žali: Krše li se njegova ljudska prava? Slika nije dostupna Nije ni slutio što se sprema Kapetan broda nenamjerno pomogao Breiviku sakriti oružje

>> Norveški 'monstrum' prijavio se na fakultet političkih znanosti

Kako prenosi TV2, Breivik, koji je napustio srednju školu prije polaganja završnih ispita, već uči pojedine predmete kako bi dobio diplomu o završenom srednjem obrazovanju.

'Znamo da formalno obrazovanje pruža veće mogućnosti za posao i da je recidivizam manji među onima koji se zaposle', rekao je upravitelj zatvora Knut Bjarkeid za norveški kanal TV2.

Šef katedre za političke znanosti Sveučilišta u Oslu, Ole Petter Ottersen rekao je da svi građani imaju pravo na obrazovanje. naglasio je da je imao 'moralne dileme' da primi Breivika na fakultet, ali i dodao da je Breivikova upisna prijava bila u skladu sa propisima.

'Time smo pokazali da su naše vrijednosti fundamentalno različite od njegovih', rekao je Ottersen. Upravitelj zatvora je rekao za BBC da će Breiviku biti omogućeno da posuđuje knjige i materijal nužan za studiranje te da će imati posebnu radnu sobu.

Bijeg iz Breivikovog zatvora

Breivik je nedavno premješten iz zatvora Ila kod Osla u zatvor maksimalne sigurnosti Telemark u gradu Skienu.

Prije nekoliko dana dogodio se i bijeg iz Breivikovog sad već bivšeg zatvora Ila. Naime, u nedjelju je jedan 20-godišnji zatvorenik uspio prijeći dvostruku ogradu i pobjeći u šumu, gdje je proveo dva i pol sata na slobodi, prije nego ga je policijski pas pronašao, a policajci prepratili nazad u ćeliju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene