Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavna slika

Mona Lisa krije još jednu veliku tajnu: 'Ispod nje se nalazi još jedna žena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan francuski stručnjak tvrdi kako se ispod potreta Mona Lise nalazi potrtret jedne druge žene.

Pascal Cotte zadnjih deset godina različitim tehnologijama proučava slavnu Mona Lisu i kaže kako je tehnologijom reflektivne svjetlosti uočio da se ispod portreta svjetski slavne Mona Lise nalazi netko drugi.

Pročitajte i ovo Mona Lisa (Foto: AFP) Najpoznatija slika Znanstvenici otkrili enigmu Mona Lise? Evo što bi se moglo kriti iza osmijeha Jurij Gagarin (Foto: AFP) Prvi čovjek u svemiru Smrt koja je i nakon 50 godina obavijena velom tajne: "Čuli smo krik u hodniku. Bio je to šok, žene su plakale"

Rekonstrukcijom je zaključio da drugi lik također sjedi, ali nem anikakvih naznaka tajanstvenom smješku, a umjesto u promatrača, taj drugi lik gleda u stranu.

Odao je osmijeh? Postavljena nova teorija o zagonetnoj ženi!

Stručnjaci za Da Vincija su podijeljeni u mišljenjima o istinitosti ovih navoda, a iz Louvrea nisu željeli komentirati ovo otkriće budući da Cotte nije dio službenog znanstvenog tima.

'Skeptičan sam. Potpuno je normalno da umjetnici slikaju preko neke priješanje slike ako je naručitelj tražio da se rade prepravci', rekao je stručnjak Will Gompertz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene