Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ih bilo dvoje

'Moj slučaj nikad neće biti do kraja riješen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natascha Kampusch, Austrijanka oteta kao osnovnoškolska koja je provela osam godina zatočena u podrumu, rekla je u posljednjem intervjuu da je njezin otimač radio sam.

'Oteo me samo jedan otimač', rekla je Natascha Kampusch za ORF, nakon što su ona i prijatelj otimača bili na policijskom ispitivanju prošli tjedan. Kampusch je dospjela na naslovnice medija diljem svijeta u kolovozu 2006. godine kada je pobjegla od Wolfganga Priklopila, koji ju je oteo kada je imala deset godina na putu za školu u Beču 1998. godine. Otimač je isti dan kad je pobjegla počinio samoubojstvo. Priklopilova prijatelja, identificiranog kao Ernest H. tužitelji su ispitivali devet sati u petak zbog sumnje da je sudjelovao u otmici, rekao je njegov odvjetnik Manfred Ainedter.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluziva Red Carpeta Natascha Kampusch: Muškarci ne žele imati posla sa mnom Slika nije dostupna Fani Stpković: Intervju s Nataschom Kampusch u Red Carpetu

>> Austrija od Njemačke traži pomoć u slučaju Kampusch

Vlasti su slučaj Kampusch ponovno otvorile prošle godine kako bi se ustvrdilo je li otmičar imao pomagača, budući da je svjedok tog događaja, jedno dijete, reklo kako je vidjelo da Nataschu otima dvoje ljudi. Sada 21-godišnja Kampusch kaže kako je Ernesta upoznala tek 2006. godine kada ju je otmičar želio 'integrirati u normalan život'. 'Bilo je to samo kratko rukovanje, a Priklopil me predstavio kao svoju susjedu. Nakon bijega ponovno sam ga susrela jer sam htjela znati, tko je on zapravo i je li pomagao Priklopilu', kaže Kampusch. Ernest je odvjetniku kazao kako mu je Priklopil priznao nekoliko sati prije samoubojstva da je djevojku oteo. 'Mislim da slučaj nikada neće moći biti do kraja razjašnjen', zaključila je Kampusch.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene