Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Trumpov čovjek

Predviđa raspad EU-a i poručuje: Ne bih se kladio na euro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ted Malloch, kandidat za dužnost američkog veleposlanika u Europskoj uniji, predvidio je u njemačkom tisku raspad EU-a, ustvrdivši da je izlazak Velike Britanije tek prvi korak na tom putu.

"Pogledate li Europu, već sad možete bilo koja dva slova staviti ispred riječi 'exit'", ocijenio je Ted Malloch u razgovoru za tjednik Der Spiegel, kojega je dio objavljen u petak, a izlazi subotom.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Ted Malloch je smjerao na riječ koja označava izlazak Velike Britanije iz EU-a ili "Brexit" a može imati više inačica, primjerice "Grexit" (izlazak Grčke) ili "Frexit" (izlazak Francuske).

Usto je opetovao da je euro "loše iskustvo" te da se, da radi u nekoj investicijskoj banci, "ne bi kladio na euro".

Malloch koji je i ranije obnašao diplomatske dužnosti za SAD, mogao bi biti novi američki veleposlanik u EU-u.

No čelnici Europske pučke stranke (EPP), socijalista i liberala u Europskom parlamentu pozvali su u četvrtak EU da ga ne prihvati kao budućeg veleposlanika u Bruxellesu.

Upitan zašto želi postati veleposlanik pri EU-u u intervjuu prije mjesec Malloch je rekao BBC-ju: "Tijekom ranije karijere imao sam diplomatsko mjesto na kojem sam pomogao rušenju Sovjetskog Saveza. Možda postoji još jedan savez koji treba malo kroćenja".

Odgovarajući na pitanje o tome na Malti, na rubu europskog susreta na vrhu, francuski predsjednik Francois Hollande je ocijenio pak da je "bolje da veleposlanik kojeg se imenuje vjeruje u ustanovu s kojom treba surađivati". (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene