Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više tisuća vojnika

JAČANJE OSIGURANJA Specijalci pokazali spremnost za Europsko prvenstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska bi mogla produžiti izvanredno stanje zbog Europskog nogometnog prvenstva! Nakon dva teroristička napada prošle godine, Francuzi čine sve kako bi spriječili nove. Kreću u reformu sigurnosnih snaga, koje su rano jutros u glavnom gradu imale veliku protuterorističku vježbu.

Teroristički napad u željeznici bio je jedan od scenarija jutrošnje vježbe u Parizu. Na postaji metroa Montparnasse francuski specijalci pokazali su brzo i efikasno djelovanje. Uvježbavali su specijalci i oslobađanje talaca, ali i potragu za eksplozivnim napravama.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

Ministar unutarnjih poslova bio je i više nego zadovoljan rezultatima. Dobra je to vijest, s obzirom na to da raste pritisak na snage sigurnosti. Francusku uskoro čeka veliki sportski događaj.

'Kada imate velika događanja kao što je Europsko nogometno prvenstvo, koje mora biti sigurno, ali i zabavno, sa stadionima i fan zonama s puno ljudi, onda morate brinuti za svačiju sigurnosti. Izvanredno stanje ne smije biti trajno, ali kada imamo velike događaje poput Eura i Tour De France, predsjednik, ministar unutarnjih poslova i ja smatramo da izvanredno stanje treba produžiti', rekao je francuski premijer Manuel Valls.

Euro počinje 10. lipnja i trajat će mjesec dana. Očekuje se više od dva i pol milijuna posjetitelja, koji će 51 nogometnu utakmicu gledati na 10 stadiona. Popriličan je to problem, jer su specijalci dosad bili smješteni u Parizu. Sada će biti raspoređeni i u drugim dijelovima zemlje. Nadležni ministar najavljuje i jačanje suradnje.

'Napadi iz siječnja i studenog 2015. tragično su pokazali da smo u novom dobu. Sada nije trenutak za sukobe među sigurnosnim službama, nego za jedinstvo, simbiozu i suradnju za dobrobit svih', rekao je Bernard Cazeneuve, francuski ministar unutarnjih poslova.

Otvorenje i prva utakmica prvenstva održat će se na Stade de Franceu - stadionu pokraj kojega su izvedeni bombaški napadi u studenom. Čuvat će ga više od 1. 200 policajaca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene