Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmoćniji konzervativni donatori

MOĆNA BRAĆA MILIJARDERI Donijeli jednu odluku i iznenadili Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogati industrijalci koji se smatraju najmoćnijim konzervativnim donatorima, moćna braća Koch, odoljeli su pritiscima ostalih velikih donatora da podrže republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, poručivši da će se njihov novac bolje potrošiti na utrke u Kongresu.

Zbog odluke braće Koch Trump će ostati bez skoro 300 milijuna dolara, što samo pokazuje kako je nominacija tog milijardera iz New Yorka za Bijelu kuću unijela zbrku u redove konzervativnih donatora koji su inače uvijek čvrsto uz republikanskog kandidata.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Charles Koch, glavni igrač u političkom partnerstvu s bratom Davidom, izjavio je u luksuznom odmaralištu u Coloradu Springsu da "u ovom trenutku, za ulazak u Bijelu kuću, ne može podržati niti jednog kandidata". Pojasnio je da je mandat mreže donatora osigurati potporu "financijskoj budućnosti zemlje i ukloniti korporativne subvencije", aludirajući na državne potpore nekim industrijama.

"Ali kako se čini da niti jedan predsjednički kandidat nije spreman podržati nas u tim nastojanjima, usredotočili smo se na ključne čelnike u Zastupničkom domu i Senatu", kazao je Charles Koch.

Trumpov protekcionizam i obećanje da će preispitati sporazume o slobodnoj trgovini te postrožiti mjere vezane uz imigracijsku politiku suprotni su političkoj filozofiji slobodnog tržišta braće Koch. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene