Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo izvješće

MMF ističe napredak u reformi španjolskog financijskog sektora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je ostvarila "velik napredak" u reformi financijskog sektora zahvaćena krizom, po etapnom izvješću koje je u petak objavilo izaslanstvo za praćenje španjolskog bankovnog sustava koje je ustrojio Međunarodni monetarni fond.

"Glavni je zaključak pripremnog izvješća izaslanstva da je ostvaren velik napredak u reformi španjolskog financijskog sektora", ističe MMF u priopćenju objavljenom nakon prvog boravka izaslanstva u Španjolskoj.

Fond dodaje da će se konačno izvješće o tom pitanju "početkom studenog predati (španjolskim) vlastima i (europskoj) Komisiji". Izaslanstvo će se, dodaje međunarodna organizacija, poslije vratiti u Španjolsku i "u prvom tromjesečju 2013." planira sastaviti drugo izvješće o praćenju bankovnog sustava.

Pročitajte i ovo Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu" Minusi i krediti; ilustracija - 5 Rast kredita Sad je pravi trenutak da se riješite minusa na računu, ali i zadužite: Presudno je da jedno imate na umu

>> Španjolski parlament ratificirao hrvatski pristupni ugovor, još se čeka kraljev pristanak

Po kratkom priopćenju MMF-a, "konjunktura na financijskim tržištima se popravila otkako je ECB (Europska središnja banka) objavila svoj program otkupa obveznica zemalja eurozone, ali je i dalje slaba i nepovoljni vjetrovi udaraju na gospodarstvo i banke" u Španjolskoj.

Fond ipak ocjenjuje da su provjere sigurnosti kojima su bile izložene španjolske banke "dobar temelj za prepoznavanje nedokapitaliziranih banaka" i da u zdrave banke "brzo" treba ubrizgati potreban kapital kako bi se uklonili nedostatci utvrđeni provjerom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene