Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na 124 posto BDP-a

MMF i eurozona se dogovorili o smanjenju grčkog duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurozona i MMF su se dogovorili u noći na utorak da će do 2020. grčki dug smanjiti na 124 posto BDP-a, rekli su europski izvori, što je odluka koja utire put deblokadi financijske pomoći Grčkoj.

Nakon dvanaest sati pregovaranja, ministri financija eurozone i MMF su se dogovorili da će do 2020. grčki dug smanjiti na 124 posto BDP-a, pošto su prvo bili zacrtali cilj od 120 posto koji je zagovarao MMF, po tim izvorima koji nisu rekli kako će postići to smanjenje. To je rasterećenje grčkog duga za oko 40 milijarda eura do 2020., po jednom od tih izvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otpis? Ni da, ni ne MMF kalkulira: Kako grčki dug učiniti održivim? Slika nije dostupna Još uvijek se traži rješenje Cipras: Grčka će ostati u eurozoni

>> Eurozona: Grčkoj do 5. prosinca ukupno 44 milijarde eura

"Odobravam odluku ministara financija", rekao je direktor Europske središnje banke Mario Draghi, napuštajući sastanak u Bruxellesu, ocijenivši da će "odluka svakako umanjiti nesigurnost i osnažiti povjerenje u Europu i u Grčku".

Sastanak, treći s Draghijem i glavnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde u dva tjedna, počeo je u podne. Ministri financija su još u subotu razgovarali telefonski pokušavajući izgladiti nesuglasice u vezi s načinima smanjenja grčkog duga koji bi se, bez novih mjera, do 2020. popeo na 144 posto BDP-a, po radnom dokumentu na kojemu su radili ministri. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene