Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili odbaciti optužnicu

Mladićeva obrana traži popis svih žrtava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Ratka Mladića, optuženog pred Haaškim sudom za genocid u Srebrenici, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva te za druge zločine, zatražila je u utorak od Haaškoga suda da naloži tužiteljstvu da dostavi podatke o svim žrtvama ili da odbaci dijelove optužnice u kojima žrtve nisu identificirane.

'Tužiteljstvo nije identificiralo ni jednu pojedinačnu žrtvu iz Srebrenice, Sarajeva, bilo kojeg pritvoreničkog centra ili općine navedene u optužnici, osim 24 ubijena u snajperskim napadima u Sarajevu', navodi obrana koja stoga traži da tužiteljstvo o svakoj žrtvi osigura osnovne podatke poput 'imena, datuma rođenja, JMBG-a, adrese, očeva imena i svih drugih podataka koji pomažu identificiranju svih osoba za koje tužiteljsvo tvrdi da su žrtve'.

U Srebrenici je, po podacima tužiteljstva, ubijeno više od sedam tisuća muškaraca, a u višegodišnjoj opsadi Sarajeva ubijene su stotine i ranjene tisuće stanovnika toga grada.

Uvažavajući pravila suda po kojima tužiteljstvo nije obavezno navesti imena svih žrtava Mladićeva obrana u podnesku objavljenom u Haagu traži da se imena svih poznatih žrtava uvrste u aneks optužnice.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Slika nije dostupna Taktika obrane? Sloković: Iako djeluje smušeno, Mladić nije neubrojiv!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene