Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan kraj

Mladićev život uništen jer je otišao u - šetnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalief Browder pogrešno je optužen, u zatvoru je premlaćivan. Oduzeta mu je mladost, a kada je iz zatvora pušten bez suđenja i presude nije bilo povratka.

Pogrešno je optužen, a u jednom od najstrožih američkih zatvora tukli su ga članovi bande - 22-godišnji Kalief Browder nije vidio smisla u nastavku života.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

U subotu se, dvije godine nakon puštanja iz njujorškog centra za maloljetnike, ubio. Njegov život bio je tragičan, a smrt još tragičnija. News.com.au prenosi priču o tome kako je sve krenulo po zlu za nevinog dječaka iz Bronxa.

Život mu se preokrenuo naglavačke tijekom rutinske šetnje od prijateljeve kuće u dijelu Bronxa zvanom Belmont. 15. svibnja 2010. prišli su mu policajci i osumnjičili ga za pljačku. Pretražili su ga i, iako nije posjedovao ništa neuobičajeno, uhićen je i kasnije optužen za pljačku, razbojništvo i napad.

Prije dvije godine prisjetio se te noći u razgovoru za medije.

ŠOKANTNA PRESUDA Napadači Malale pušteni na slobodu!

'Taj tip je došao niotkuda i rekao da sam ga opljačkao. I sljedeća stvar koju znam je da su mi stavili lisice na ruke', ispirčao je.

Tri godine proveo je u zatvorskom kompleksu Rikers Island koji se uspoređuje s Alcatrazom. Tukli su ga stražari, a najmanje jednom susreo se lice u lice s članovima bande koji su ga udarali dok je ležao na podu. Video premlaćivanja završio je u javnosti i proširio se internetom.

U prvom incidetnu stražar je mladića ispratio iz njegove ćelije, a onda mu lice zabio u betonski pod. U drugom incidentu Browdera je pljunuo vođa bande. Pokušao se zauzeti za sebe nakon čega je uslijedio napad od strane najmanje 10 zatvorenika koji su ga udarali dok su stražari uzaludno pokušavali povratiti kontrolu.

Nevin proveo 30 godina u zatvoru, a onda je serijski silovatelj priznao zločin

Kada nije bio suočen s premlaćivanjem, ostajao je sam sa svoji mislima. Veliki dio kazne odslužio je naime u samici - dvije od tri godine proveo je u dijelu zatvora poznatom kao 'bing'.

Više puta razmišljao je o samoubojstvu.

Samo je pušten

New Yorker izvijestio je da je nakon 634 dana u pritvoru mladić razderao svoju plahtu, napravio omču i pokušao se objesiti. Kasnije iste te godine njegovi srednjoškolski kolege su maturirali bez njega. 2013. godine pušten je bez suđenja ili presude. Samo je pušten .

No, nije bio slobodan. U studenom 2013. pokušao se objesiti nakon čega je odveden u psihijatrisjku bolnicu. Pušten je, a novinarka Jennifer Gonnerman koja ga je ranije intervjuirala i odigrala bitnu ulogu u objavljivanju snimke njegova premlaćivanja, kaže da je nakon toga sve krenulo nizbrdo.

'Bio je mršav, nemiran i paranoičan', napisala je. U subotu se objesio u majčinom domu. Njegov odvjetnik Paul Prestia izjavio je kako vjeruje da se 22-godišnjak ubio 'zbog zatvaranja i stotina i stotina noći koje je proveo u samici'.

'Mislim da je to bilo previše za njega', poručio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene