Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladićev suradnik traži povrat stana u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bliski ratni suradnik haaškog optuženika Ratka Mladića umirovljeni general Savo Sokanović zatražio je povrat stana u Sarajevu u kojemu je živio prije rata u Bosni i Hercegovini, prenosi sarajevski "Dnevni avaz".

Kao i brojni drugi časnici bivše JNA koji su se 1992. godine pridružili vojsci bosanskih Srba, Sokanović predratni sarajevski stan traži temeljem zakona koji su stanarsko pravo priznali kao vlasničko a vlasti obvezale da zahtjevima za povrat bezuvjetno udovolje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strugaru smanjena kazna za razaranje Dubrovnika i ubijanje civila Slika nije dostupna Mesić: Kadijevićeve tvrdnje su imbecilne

Povrat stanova časnicima koji su služili u Vojsci Republike Srpske (VRS) a potom prešli u službu Vojske Jugoslavije (VJ) pri čemu su mnogi stambeno pitanje rješili u Srbiji izazvao je burne prosvjede braniteljskih udruga i članova obitelji poginulih pripadnika Armije BiH koji su u takve stanove uselili tijekom rata no to nije spriječilo provedbu imovinskih zakona čiji je prvobitni cilj bio omogućiti povratak prognanika.

Časnici bivše JNA odnosno VJ povrat stanova u Federaciji BiH traže uglavnom kako bi ih jeftino otkupili a potom prodali uz značajnu zaradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene