Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite što objavljujete

OPREZ Zbog statusa na Facebooku plaća kaznu od pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši učenik srednje škole mora platiti 105.000 dolara (oko 675.000 kuna) jer je na društvenim medijima objavio klevetu o svojoj bivšoj učiteljici.

Lažne navode o nastavnici glazbenog Christine Mickle na Twitteru i Facebooku objavio je bivši učenik škole u australskom gradu Orange. 20-godišnji Andrew Farley nikada nije bio njezin učenik, ali sudeći prema objavi vjeruje se da je ta 58-godišnjakinja povezana s njegovim ocem koji je također nastavnik, piše Daily Telegraph.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

'Nema apsolutno nikakvog dokaza koje bi poduprlo ovo uvjerenje. Posljedice objave bile su ponižavajuće', rekao je sudac Michael Elkaim, prilikom izricanja presude. Zbog lažne objave Mickle sada mora nastavnici platiti više od pola milijuna kuna.

PAZITE ŠTO PIŠETE Objava na Facebooku stajala ih preko 100 tisuća kuna

To nije prvi puta da je lažna objava na vlastitom profilu na društvenoj mreži završila na sudu. Primjera je više, a jedan od poznatijih je iz listopada 2009. kada je internetska stranica za promoviranje dijete navela je kako njihov plan za mršavljenje koriste Kardashiani. Stranica je nakon upozorenja uklonila taj podatak, da bi Kardashiani na njihovom Twitteru objavili post koji upućuje na to da tvrtka laže o koristima dijete. Stoga je tvrtka podigla tužbu protiv ove slavne obitelji, ali su se strane nagodile izvan suda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene