Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršano zdravstveno stanje

Mladić smješten u zatvorsku bolnicu u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje Ratka Mladića je pogoršano jer godinama nije imao odgovarajuću liječničku njegu tvrdi njegov odvjetnik.

Ratko Mladić je smješten u zatvorsku bolnicu u Hagu, javlja agencija Reuters, a tu je informaciju večeras potvrdio Mladićev odvjetnik Aleksandar Aleksić, navodeći kako je zdravstveno stanje nekadašnjeg zapovjednika Vojske RS i najtraženijeg haaškog bjegunca i optuženika 'pogoršano jer godinama nije imao odgovarajuću liječničku njegu'. On drži kako je 'opće zdravstveno stanje Mladića zapušteno'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će odgovarati za zločine? Škabrnja zgrožena Brammertzovom izjavom Slika nije dostupna Srpski mediji tvrde Mladić će tražiti odgodu izjašnjavanja o krivnji

'Imajući u vidu da dugo godina nije imao nikakvu medicinsku njegu, mislim da je stanje njegovog općeg zdravlja vrlo zapušteno, da ne kažem ruinirano. O detaljima sada ne mogu govoriti', rekao je Aleksić koji će uz Mladića biti sutra u 10 sati kada će se pred Tribunalom izjasniti o krivici za koju ga terete.

Srbijansko tužiteljstvo će provjeriti Mladićevu dijagnozu

Aleksić je najavio da će podnijeti podnesak Haaškom tribunalu koji se odnosi na zdravstveno stanje Mladića i "eventualno neke druge podneske za koje smatra da idu u korist tom haaškom optuženiku", javlja B92.

Tužiteljstvo za ratne zločine provjerit će liječnički nalaz u kojem se navodi da Ratko Mladić ima tumor limfnih stanica, izjavio je za B92 zamjenik tužitelja Bruno Vekarić. Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić 'ne isključuje mogućnost da ovaj liječnički nalaz nije vjerodostojan'.

Odvjetnik Ratka Mladića, Miloš Šaljić, objašnjava kako je dokument dobio "od bivšeg agenta CIA i da ni on ni Mladićeva obitelj nisu znali za ovu bolest", piše B92 dodajući kako aktualni ministar zdravstva Srbije i dobar Mladićev prijatelj, Zoran Stanković nije želio komentirati ova navode.

'Ako dokument nije vjerodostojan netko je izmanipulirao i mene i druge. Nisam ni rekao da je dokument pravi, samo sam tražio da se to provjeri. Ako je dokument valjan, onda je to ozbiljna situacija, ako nije, onda je i mene netko obmanuo, znači ne odbacujete mogućnost i da ste obmanuti. To je lako provjerljivo', izvlači se Šaljić.

Skretanje pažnje s pravih jataka

U Tužiteljstvu za ratne zločine sumnjaju da je ovo zaista liječnički nalaz Ratka Mladića jer strategija obrane je, kako tvrde, skrenuti pažnju s pravih jataka.

'Nama to nalikuje na krivotvorinu iz više razloga. Prvo, njegov odvjetni je nalaz podnio da spriječi Mladićevo izručenje Haagu. Drugo, kaže da mu je dokument dao bivši agent CIA. Treće, pregledan je i ovdje i u Haagu i to od dva najpoznatija svjetska stručnjaka i nije konstatirano tako nešto.

Da je to konstatirano, bio bi mrtav već godinu i po dana', kaže zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić, piše B92 i podsjeća kako je i ministar obrane Dragan Šutanovac izjavio kako se Mladić za vrijeme bijega nije liječio na beogradskoj Vojno medicinskoj akademiji, a 'njegova odvjetnik tim tvrdnjama obmanjuje javnost'. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene