Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladić se skrivao u tri vojna objekta i u beogradskim stanovima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Od 1. lipnja do kraja 2005. haški bjegunac Ratko Mladić imao je skloništa u tri vojna objekta i mnogobrojnim beogradskim stanovima', izjavio je za intervju za njemački časopis Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom i ministar rada.

'To smo, nažalost, tek kasnije saznali', rekao je Ljajić.

Odgovarajući na pitanje kako tri vojna objekta i stanovi ne mogu ostati skriveni, Ljajić je rekao da su o skloništima u vojnim objektima znali mnogi, ali su iz uvjerenja ili zbog prijetnji o tome šutili. Mladićev boravak u stanovima bio je poznat vrlo malenom broju ljudi. 

Ljajić je, kada je riječ o psihološkom portretu Mladića i tvrdnji da se bivši ratni general bosanskih Srba nikada neće predati, rekao je kako je to vjerojatno tako te ukazao na činjenicu da Mladića do 2000. nitko ozbiljno nije tražio. 

Predsjednik Nnacionalnog savjeta za suradnju s Haškim tribunalom naveo je da će usprkos svim prijetnjama, potraga za Mladićem biti nastavljena.

'U našem je interesu da se taj problem riješi što prije. Uhićenje Radovana Karadžića pokazalo je da svako skrivanje  i maskiranje ima svoj rok trajanja. Bilo bi bolje za Srbiju i za Mladićevu obitelj da se on konačno dobrovoljno preda', rekao je Ljajić.

Na pitanje o prijetnjama smrću koja osobno dobiva, Ljajić je odgovorio da stižu iz njemačke, Nizozemske, Belgije, Austrije i BiH i da srpska policija, zajedno s policijom tih zemalja, pokušava svim pozivima ući u trag. 

'Čini mi se da je riječ o vrlo ozbiljnim prijetnjama organiziranih grupa', rekao je Ljajić navodeći kako ljudi koji mu prijete znaju sve detalje o njegovoj obitelji, pa i da mu je prije tri godine umro brat pa prijete da će pokojnom bratu raditi društvo ukoliko bude nastavio sa svojim radom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene