Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ratovao više o pola godine

Mladić iz Crne Gore poginuo u redovima ISIL-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crbogorski mladić Ernad Huseinović, poginuo je u siječnju na ratištu u Siriji, objavio je podgorički dnevnik DAN.

Osamnaestogodišnji mladić iz Plava, gradića iz crnogorskog dijela Sandžaka, Ernad Huseinović, poginuo je krajem prošlog mjeseca na ratištu u Siriji, piše dnevnik DAN.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Huseinović je poginuo 20. siječnja u bombaškom napadu u Siriji. Obitelji je javljeno da je stradao, no posmrtne ostatke nisu mogli preuzeti zbog načina na koji je stradao, kazali su njegovim roditeljima u crnogorskoj policiji.

U Siriju je otišao preko Njemačke, a jedno vrijeme je živio u Bohumu, gdje se povezao s osobama koje su mu pomogle pridružiti se islamistima.

Mediji prenose da je ovaj mladić više od pola godine proveo na ratištu u Siriji boreći se za Islamsku državu, a u posljednje dvije godine ovo je četvrti slučaj pogibije crnogorskih državljana na ratištu u Siriji.

Čelnik crnogorskog parlamentarnog Odbora za sigurnost i obranu Mevludin Nuhodžić izjavio je nedavno da, po podacima kojima raspolažu, šest državljana Crne Gore trenutno sudjeluje u ratu u Siriji i Iraku, dok su tri poginula.

Dnevnik DAN objavljuje pak u ponedjeljak kako se je prije tjedan dana skupina od 20 crnogorskih državljana pokušala preko Portugala prebaciti u Siriju te da su u toj nakani osujećeni na aerodromu u Lisabonu i svi vraćeni u Crnu Goru.

Nuhodžić je ukazao na to da se "jedan broj povratnika vraća razočaran s ratnih područja zbog onog što je tamo vidio i u čemu je sudjelovao te to zahtijeva angažman cijelog društva u procesu njihove rehabilitacije". Posebice je upozorio da je neophodno pravovremeno djelovati u smislu praćenja aktivnosti, koordinacije sigurnosnih službi i svakodnevne razmjene informacija sa službama u regiji i s drugim partnerskim organizacijama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene