Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno

Mladi pripravnik umro nakon što je u banci radio 72 sata u komadu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi pripravnik u jednoj od vodećih svjetskih investicijskih banaka umro je nakon što je navodno radio 72 sata u komadu.

Mladić iz Njemačke Moritz Erhardt (21) nedavno je putem programa razmjene studenata doselio u London na studij ekonomije, a ljetnu stanku u predavanjima iskoristio je zaposlivši se kao pripravnik u Bank of America, jednoj od najvećih investicijskih banaka u svijetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija 24. ožujka Pogledajte koje su trgovine otvorene ovu nedjelju Slika nije dostupna RAVNOTEŽA I KONKURENTNOST Prva država u svijetu koja stvarno skraćuje radni tjedan: Promijenili i dane vikenda

Netom prije završetka pripravništva, Moritz je naglo preminuo. Pronađen je pod tušem u svom unajmljenom stanu, a navodno je imao težak napad epilepsije.

>> Bank of England pomagala nacistima u prodaji ukradenog češkog zlata!

Independent prenosi izvješća da je uzrok svemu premorenost, tj. da je Moritz radio nevjerojatna 72 sata i to gotovo u komadu.

Njegovi su kolege komentirali cijeli slučaj na jednoj web stranici specijaliziranoj za poslovne vijesti i investicijsko bankarstvo. Jedan od njih je spomenuo da je Moritz tri dana uzastopce kući dolazio u 6 ujutro, a nakon tuširanja se odmah vraćao na posao.

Takav tempo nije neuobičajen u svijetu investicijskog bankarstva, pogotovo kada je riječ o pripravnicima. Mnogi od njih se nadaju da će s toliko odrađenih i često neplaćenih sati biti primijećeni i dobiti dobro plaćeno radno mjesto.

Jedan bivši iskusni investicijski bankar Independentu je potvrdio da nije rijetkost da se od pripravnika traži da rade po 14 sati na dan. 'Oni tijekom tjedna znaju odraditi i po 110 sati, ali ovo je prvi put da sam čuo za smrtni slučaj, a morate znati da se u ovom svijetu svi poznaju', kazao je bankar koji je htio ostati anoniman.

'Najgora noćna mora svakog pripravnika je tzv. začarani vrtuljak - to je kada naručite taksi, dođete kući u 7 ujutro, otuširate se, presvučete i onda utrčite u isti taksi koji vas vozi natrag na posao', ispričao je jedan 20-godišnji pripravnik još 2011. godine.

U Bank of America su potvrdili smrtni slučaj, za Moritza su rekli da je bio omiljen među kolegama te da su šokirani i tužni zbog njegove smrti.

Smrt mladog Nijemca istražuje britanska policija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene