Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlada i neiskusna

GLAMUROZNA GRADONAČELNICA Pronevjerila novac i gradom upravljala WhatsAppom!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 25-godišnju lijepu gradonačelicu izdan je uhidbeni nalog.

Glamurozna mlada gradonačelnica jednog grada u Brazilu bježi od vlasti nakon što je optužena da je pronevjerila novac gradskog proračuna. Kolege se također žale da je gradom upravljala preko aplikacije za komunikaciju WhatsApp.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Slika nije dostupna Luksuz i raskalašenost GRADONAČELNICA PARTIJANERICA Maznula milijune za shopping i zabave

Uhidbeni nalog izdan je za 25-godišnju gradonačelnicu Lidiane Leite, za koju se vjeruje da je ukrala novac iz gradskog proračuna namijenjen obrazovanju, piše news.com.

Tužitelji navode kako je njezin jedini kontakt s kabinetom ureda gradonačelnika bio putem WhatsAppa. Za njom se traga već 12 dana, potvrdila je glasnogovornica brazilske federalne policije.

Leite se svojim raskošnim životnim stilom često hvalila objavljujući fotografije na društvenim mrežama. 'Prije nego sam postala gradonačelnica, bila sam siromašna i vozila Land Rover. Sada vozim Toyotu SW4. Trebala sam kupiti bolji auto jer, hvala Bogu, novac mi više nije problem', napisala je na svom Instagramu ispod jedne fotografije.

RASTROŠNA VLAST Gradonačelnik poželio limuzinu od 255 tisuća kuna, pa odustao

Bom Jardim, gradić u kojem živi oko 39.000 stanovnika i kojim je upravljala Leite, nalazi se u najsiromašnijoj regiji Brazila. Uhidbeni nalog izdan je i za njezinog dečka i glavnog političkog savjetnika, Beta Rochu koji je bio prisiljen odstupiti od kandidature za gradonačelnika 2012. zbog korupcije.

Umjesto njega, kandidirala se Leite te je izabrana u ured. Ali umjesto da ostane u tom gradiću, Leite se odselila u Sao Luis, koji je od Bom Jardima udaljen 275 kilometara. S kolegama u uredu komunicirala je putem WhatsAppa. Njezin odvjetnik je brani tvrdnjom da je bila premlada kada je izabrana na mjesto gradonačelnice, a glavni savjetnik joj je bio Rocha.

Ona je povezana s 'nestankom' četiri milijuna dolara (oko 20 milijuna kuna) iz gradskog proračuna namijenjenih za obrazovanje. Od kad je nestao novac učitelji i nastavnici ne dobivaju plaće.

Leite se mora predati ili će za njom, rekao je sudac koji vodi slučaj, biti raspisana međunarodna tjeralica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene