Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjelo lansiranje rakete

VIDEO: Misteriozna svjetlost na nebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansiranje interkontinentalne ruske rakete Bulava nije uspjelo i moglo bi objasniti misterioznu svjetlost koja se pojavila na nebu iznad sjeverne Norveške, izvijestili su u četvrtak ruski listovi Kommersant i Vedomosti.

Dva prva stupnja rakete funkcionirala su dobro, no problem je nastao na trećemu. Raketa je ispaljena u srijedu s podmornice u Bijelome moru, izvijestio je izvor blizak ruskom vojno-industrijskom kompleksu, prenose Vedemosti ne navodeći pojedinosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dynamic Manta 24 U susjedstvo stiglo naoružanje sedam NATO članica: "Lovimo podmornice..." Odysseus Uspjeh Odiseja VIDEO Američka letjelica sletjela na Mjesec, prvi put nakon više od 50 godina!

Rusko ministarstvo obrane odbilo je potvrditi informaciju o raketnom pokusu. Raketa je ispaljena u srijedu u zoru, što se poklopilo s pojavom neidentificiranog svjetlećeg letećeg objekta na nebu iznad sjevernoga norveškog grada Tromsa, prenosi Kommersant.

'Ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, no moguće je da se radilo o raketi, s obzirom na način na koji se objekt rotirao',  rekao je profesor s norveškog Instituta za istraživanje aurore borealis, Odd Eric. 'Nije riječ o meteoritu, jer se on ne kreće na taj način', kazao je profesor.

Kommersant piše kako nije bilo nikakvih pokusnih lansiranja raketne iz Norveške, Švedske a ni iz Finske. Testiranje Bulave trinaesto je po redu od 2005., a devet ih do sada nije uspjelo, prenosi list. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene