Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pelikani, delfini, sardine...

Misterij: Zašto je oko 2.000 mrtvih životinja završilo na obali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu pelikana more je u četvrtak izbacilo na pješčanu plažu u Chiclayo na sjeveru Perua. Na tom području uginule životinje mora izbacuje već mjesecima.

Od siječnja ove godine, više od 800 uginulih delfina, više od 1.000 uginulih pelikana i ostalih ptica te brojne srdele pronađene su na obali na sjeveru Perua, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi zakon Bolovanje za vlasnike pasa i mačaka? ''Važno je da vlasnici ne budu u dilemi kazna ili otkaz'' Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

Dužnosnik Puerto Eten, Alonso Reyes rekao je da 15 radnika čisti obalu od mrtvih ptica. '15 osoba čisti obalu distrikta jer su na nju izbačeni uginuli pelikani i delfini. Još ne znamo uzrok njihovog uginuća, a obala će se čistiti tijekom cijelog svibnja', rekao je reyes.

>> Dramatično spašavanje nasukanih kitova

Pripadnici zaštite okoliša i znanstvenici još nisu pronašli uzrok ovih misterioznih smrti, ali većina predlaže jedan od dva konfliktna zaključka. Neki vjeruju da su uginuća povezana sa seizmičkim istraživanjima nafte koja se provode u obližnjem priobalnom području.

Međutim, na peruanskom institutu za more IMARPE kažu kako vjeruju da su delfini uginuli zbog još neutvrđenog virusa. Uginule životinje peruanske vlasti pronalaze duž 158 kilometara obale.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene