Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenadit ćete se

Zemlja koja predstavlja najveću prijetnju svjetskom miru je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U anketi je sudjelovalo preko 66.000 ispitanika iz 68 zemalja, koji su odgovarali i na neka druga pitanja, poput onog 'koju bi zemlju najradije zvali domom'.

Sjedinjene Američke Države zauzele su prvo mjesto na listi zemalja koje predstavljaju najznačajniju prijetnju svjetskom miru – to vjeruje čak 24 posto građana obuhvaćenih ispitivanjem. Drugo je mjesto zauzeo Pakistan s 8 posto glasova, a slijedi Kina s 6 i Afganistan s 5 posto glasova, prenosi Huffington post.

Ono što je posebno zanimljivo jest da antiamerički stav nije zabilježen samo u zemljama u kojima je to uobičajeno, već i u nekim članicama NATO-a, poput Turske i Grčke. Razumljivo, Amerikanci imaju nešto drugačije mišljenje pa je većina njih svoj glas dala Iranu kao zemlji koja predstavlja najveću prijetnju svjetskom miru. Na drugo su mjesto smjestili Afganistan, a na treće Sjevernu Koreju.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić - 3 Analiza Ivice Mandića Stručnjak o tenzijama na Bliskom istoku: "Bojim se da će doći do crvene linije. Situacija bi se mogla ići smirivati ozbiljnim udarom" Ilustracija Napad na militante VIDEO Objavljene prve snimke: Pakistan raketirao Iran, ima mrtvih

Lista globalne patnje: Evo koliko Hrvati zapravo pate

Istaživanje je proveo Gallup International, a u njemu je sudjelovalo preko 66.000 ispitanika iz 68 zemalja. Ispitanici su, također, odgovarali i na niz drugih zanimljivih pitanja poput 'koju bi zemlju najradije zvali domom', 'je li svijet bolje mjesto' i slično.

Zanimljivo, SAD je, prema istraživanju, i država u koju bi se najviše ispitanika htjelo preseliti. Slijede ih Kanada i Australija. Osim toga, trećina isptanika smatra da bi svijet bio bolji da ima više političarki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene