Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i gorih od nas!

Masovna korupcija: Predsjednik moli političare da vrate ukradene milijarde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor u Južnom Sudanu je izglasao da se suspendira najmanje 75 viših Vladinih dužnosnika optuženih za masovnu korupciju. Predsjednik ih moli da vrate bar 4 MILIJARDE dolara!

Oko 60 milijuna dolara je vraćeno nakon što su pisma poslana prošlog mjeseca, javlja BBC. Predsjednik Salva Kiir uputio je ta pisma sadašnjim i bivšim zaposlenicima Vlade, moleći ih da vrate barem 4 milijarde dolara ukradenog novca.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Južni Sudan proglasio je neovisnost u srpnju prošle godine, a analitičari kažu kako je korupcija jedan od njegovih najvećih problema. Novoj naciji očajnički je potreban novac nakon što se ugasila proizvodnja nafte u razmiricama sa Sudanom, koja je inače činila 98% prihoda.

Zastupnici su rekli kako će 75 osoba koje su primile pismo predsjednika biti suspendirani s dužnosti dok ne budu osuđeni ili oslobođeni.

>> Sudan želi prekinuti sukobe s Jugom

Dopisnik BBC-a James Copnall, koji izvještava iz grada Khartouma, kaže kako njihovi identiteti još nisu objavljeni. U svom pismu, predsjednik Kiir rekao je da su oni koji su uzeli novac 'izdali ideale za koje su se borili'.

Dodao je kako raste zabrinutost o utjecaju i razmjerima korupcije u ovoj siromašnoj zemlji koja je suočena s brojnim izazovima. Južni Sudan jedna je od najmanje razvijenih afričkih zemalja, s nekoliko asfaltiranih cesta i vrlo lošim zdravstvenim i obrazovnim sustavima. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene