Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani zbunjeni

Mislili da haluciniraju: Odbjegle papige uče divlje ptice govoriti i psovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papige i kakadui koji su pobjegli u divljinu nakon godina suživota s ljudima zbunile su i preplašile mnoge građane.

Naime, s obzirom da su s ljudima naučile govoriti, i naravno psovati, te su ptice svoje znanje prenosile drugim pticama. Građani su pomislili da haluciniraju kada su začuli čudne glasove među drvećem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije šala Neuobičajena obavijest iz PU splitsko-dalmatinske: "Jutros je na prozor naše zgrade doletjela papiga..." Slika nije dostupna Skandal u Rusiji VELIKA NEUGODNOST Psovka neopreznog ministra privukla svu pozornost

'Primili smo nekoliko poziva ljudi koji su već pomislili da su poludjeli ili da su im nešto ubacili u piće jer su iz svog dvorišta čuli kako ptice govore 'Ma tko je lijepi dečko?'', rekao je Martyn Robinson iz Australskog muzeja u Sydneyju, piše The Telegraph.

Fraze koje su papige naučile od bivših vlasnika uglavnom su ponavljale mlađe ptice koje i inače ponavljaju zvukove koje čuju. Robinson je dodao da ukoliko se pitome ptice uspiju uklopiti u jato i divlje ptice će učiti od njih.

'Ove ptice su vrlo pametne, društvene i komunikativne te je kontakt između njih jako bitan', dodao je Robinson koji se nada da divlje papige neće naučiti samo psovke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene