Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik, poštovan i drag drug

'Misli Kim Jong-Una identične su mislima njegova oca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski mediji sve više hvale novog vođu zemlje Kim Jong-Una, što je znak koji potvrđuje ubrzani prijenos vlasti nakon smrti Kim Jong-Ila.

Državna televizija i službena novinska agencija KCNA spominju 'velikog' i 'poštovanog' 'druga Kim Jong-Una', pozivajući narod da se okupi oko novog vođe, nasljednika svojega oca Kim Jong-Ila, koji je umro u subotu. 

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Slika nije dostupna Potpuna izolacija Bizarne činjenice o životu u Sjevernoj Koreji

'Kao i njegov prethodnik, Kim Jong-Un veliki je nasljednik revolucije i čvrsti duhovni i ideološki stup našega naroda', ističe KCNA. Agencija je dodala da će, usprkos smrti Kim Jong-Ila, 'poštovani drug Kim Jong-Un' omogućiti da se neumorno nastave napori oko ujedinjenja dviju Koreja.

U komentaru pročitanom na sjevernokorejskoj televiziji kaže se kako su 'misli poštovanog druga Kim Jong-Una identične su onima dragog pokojnog generala Kim Jong-Ila'. Ti epiteti namjerno se plasiraju kako bi potvrdili vlast novog vođe, kojem još nije ni 30 godina, pišu strane agencije.

Kim Jong-Un promoviran je u generala s četiri zvjezdice prošle godine i postavljen za potpredsjednika središnjeg vojnog odbora komunističke partije, usprkos neznatnom vojnom iskustvu, što su sve položaji za predodređenog nasljednika sjevernokorejskog lidera.

Njegov je otac službeno je bio nazivan 'dragim vođom', a djed Kim Il-Sung, utemeljitelj komunističke Sjeverne Koreje i osnivač dinastije, 'velikim vođom'. Kakav će 'vođa' biti mladi Kim Jong-Un tek će se vidjeti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene