Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi izašli na ulice

Miran prosvjed: Trodnevna žalost za ubijenima u neredima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protuvladini prosvjednici su u Tunisu izašli na ulice u sklopu trodnevne žalosti za desecima ubijenih tijekom prosvjeda koji su rezultirali svrgavanjem s vlasti predsjednika Zine al-Abidine Ben Alija.

Tuniska prijelazna vladi koja je preuzela vlast pošto je prošli tjedan Ben Ali pobjegao u Saudijsku Arabiju uslijed nereda u zemlji, suočila se s nastavkom prosvjeda građana koji su bijesni jer u kabinetu još uvijek sjede pripadnici "stare garde".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemiri traju Jemen: Ubijeno troje prosvjednika, među kojima i dijete Slika nije dostupna Najmanje 583 mrtvih Razorne poplave: Trodnevna žalost u Brazilu

Nekoliko stotina prosvjednika mirno je u petak prošlo središtem Tunisa, kao i ispred upravne zgrade tvrtke u vlasništvu države - Tunisian Transport Company, tražeći odlazak s dužnosti visokih dužnosnika iz razdoblja Ben Alijeve uprave. Okupljeni u središtu Tunisa izvikivali su: "Nećemo prihvatiti ovu vladu, nikad je ne namjeravamo prihvatiti!"

>> Tunis: Trojica ministara povlače se iz vlade, i oporba otkazala

Jedan od zaposlenika tvrtke kazao je za Reuters kako je 'tvrtka korumpirala ljude' te je kazao kako smatra 'da je vrijeme da zaposlenici zatraže svoja prava'. 'Ne namjeravamo više šutjeti. Ova manjina mora otići', rekao je nezadovoljni zaposlenik.

Prosvjedi su održani diljem zemlje - u jugozapadnome gradu Gafsi, obalnome gradu Sfaxu i na krajnjem jugu zemlje. U četvrtak je najavljena trodnevna žalost za žrtvama nereda koji Tunis potresaju već tjednima. Vlada je izvijestila da je od početka sukoba ubijeno 78 osoba, a UN raspolaže podatkom o stotinu mrtvih. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene