Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miran prosvjed Karadžićevih pristaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak pristaša haaškog optuženika Radovana Karadžića okupilo se poslije podne na središnjem beogradskom Trgu republike da bi mu iskazali moralnu potporu i skup je završen bez izgreda.

Prosvjednici su se okupili kako bi optuženom Karadžiću pružili moralnu potporu 'u obrani srpstva', te najavili potpisivanje peticije za smjenu ministra policije Ivice Dačića, za koju će potpise prikupljati na svojim prosvjedima i sljedećih dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta 'Novim zakonima ne gubi se sveučilišna autonomija' Slika nije dostupna Radovan Šofranac: 'Između mene i pjesme mora biti kemije!'

Predstavnici organizatora skupa, Europskog centra srpske dijaspore, rekli su novinarima da se potpisi za smjenu ministra prikupljaju zato što je odgovoran za prekomjernu uporabu sile protiv prosvjednika, na mitingu koji je organizirala Srpska radikalna stranka.

U sukobima policije i izgrednika u utorak, ozlijeđeno je 80 ljudi, od toga 54 pripadnika MUP-a Srbije i 26 civila, a u središtu grada pričinjena je i znatna materijalna šteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene