Obavijesti Video Pretražite Navigacija
70 posto iznosa pokojnikove mirovine

Mira Marković primat će 600 eura Miloševićeve mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mira Marković, udovica Slobodana Miloševića, primat će obiteljsku mirovinu, kako se neslužbeno doznaje, od oko 60.000 dinara ili 600 eura, piše današnji beogradski B92.

Ona će uživati obiteljsku mirovinu temeljem starosne mirovine, koju je njen suprug zaslužio po osnovi radnog staža, i to 70 posto iznosa pokojnikove mirovine, a ne predsjedničku mirovinu, potvrdio je za B92 Vladimir Stanković, direktor Sektora za ostvarivanje prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja u Fondu PIO.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

B92 doznaje da bi Miloševićeva mirovina, da je živ, bila 90.000 dinara, oko 900 eura. Novinari nisu uspjeli doznati je li Miloševićevoj udovici počela isplata mirovine ili će početi idućih mjeseci, ali su doznali da je rješenje izdano u svibnju ove godine. Miloševićeva udovica zatražila je predsjedničku mirovinu, ali je odbijena. Prvi zahtjev za predsjedničku mirovinu uputio je fondu osobno Milošević, ali je nikad nije dobio, doznaju mediji u Srbiji.

U rješenju je navedeno kako se njegov zahtjev odbija dok se ne okonča suđenje na Haaškom tribunalu. Mira Marković pobjegla je u Rusiju jer joj u Srbiji prijeti zatvor do 12 godina zbog zlouporabe službenog položaja i ne smije se vratiti do 2024. kada nastupa zastara ovog postupka. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene