Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali deklaraciju

Ministri unutrašnjih poslova zapadnog Balkana žele jačati suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri unutrašnjih poslova pet zemalja zapadnog Balkana su potvrdili zajedničku želju jačanja suradnje radi integracije njihovih zemalja u Europsku uniju, prema zajedničkoj deklaraciji objavljenoj nakon sastanka u Tirani, javila je francuska novinska agencija France Presse.

'Potvrđujemo želju za jačom suradnjom i poboljšanjem sigurnosti naših granica radi uključenja naših zemalja u Europsku uniju', naglašava se u tekstu deklaracije. Dokument su potpisali ministri pet zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Pročitajte i ovo Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju" Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?"

Sedma konferencija čiji je cilj potpora zemljama jugoistočne Europe u graničnoj sigurnosti na kojoj sudjeluju ministri unutarnjih poslova zemalja regije organizirana je u suradnji s Centrom za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) iz Ženeve i pod okriljem Španjolske koja predsjeda EU-om.

Hrvatska, koju predstavlja ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, nije potpisnica dokumenta već je uz Austriju, Estoniju i Sloveniju navedena kao zemlja koja daje podršku budući je odmakla u pristupnim pregovorima s EU-om, doznaje se iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudionici su se okupili oko pregovaračkog stola gdje su bila navedena samo njihova imena pa je izbjegnuto spominjanje Republike Kosovo uz ime ministra Zenuna Pajazitija, što bi za Beograd bilo neprihvatljivo. Kosovo je na konferenciji imalo status gosta. Albanski tisak navodi da su ministri Srbije i Kosova došli na konferenciju, ali su se brižljivo izbjegavali susresti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene