Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcijski plan

Talijanima prekipjelo, ovaj put su i zaprijetili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na poziv Italije zabrinute zbog stalnih i masovnih dolazaka migranata na njezinu obalu, ministri unutarnjih poslova Europske unije, okupljeni u četvrtak u Tallinnu, razmotrit će akcijski plan koji je po hitnom postupku predložila Europska komisija.

Cilj je "zaključiti da postoji spremnost i sredstva za podršku Italiji, razmotriti taj problem i promijeniti stvari koristeći mjere koje je ponudila Komisija", rekao je europski izvor. Iako je ovaj sastanak već dulje vremena u kalendaru novog polugodišnjeg estonskog predsjedanja Unijom, on je ipak na neki način hitan.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

Italija je u srijedu zaprijetila da više neće prihvaćati ulaz stranih plovila koja prevoze migrante spašene na Sredozemlju u svoje luke. Talijanski premijer Paolo Gentiloni pozvao je svoje europske partnere na pružanje "konkretnog doprinosa" kako bi pomogli njegovoj zemlji, u prvom redu prihvaćanjem onih koji se upuštaju u opasan prijelaz Sredozemnim morem.

Približno 100.000 migranata stiglo je u Europu od siječnja tim putem, od kojih se više od 85.000 iskrcalo u Italiji, a 9300 u Grčkoj, po najnovijim brojkama Međunarodne organizacije za migracije. Europska komisija predstavila je akcijski plan koji će biti temelj za razgovore ministara u četvrtak ujutro. To je prva točka dnevnog reda sastanka na kojem će se i u širem smislu razgovarati o pitanju migracija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene