Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar vanjskih poslova Svete stolice u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnik za odnose Svete Stolice s državama Dominique Mamberti doputovao je trodnevni posjet u BiH i jučer se navečer u Sarajevu sastao s bosanskohercegovačkim ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem.

Mamberto i Alkalaj su razgovarali o provedbi Temeljnog ugovora između BiH i Svete Stolice, koji je ratificiran prošle godine, a kojim se reguliraju prava katoličke crkve i katolika u BiH, priopćeno je nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosna prijetnja Veleposlanik SAD-a o čelniku bosanskih Srba: "Njegova užasna retorika je neprihvatljiva, gura zemlju ka sukobu" Ilustracija Jeste li ga osjetili? Potres kod Ogulina, osjetio se i na području Zagreba i BiH: "Dobro je zatreslo..."

"Siguran sam da će nakon ovog posjeta taj ugovor naći svoju primjenu. Također želim predstavnicima vlasti BiH pokazati zadovoljstvo Svete Stolice zbog ratifikacije tog ugovora", rekao je Mamberti.

Mamberti će u nedjelju boraviti u Mostaru, a u ponedjeljak u Sarajevu. Kako je službeno najavljeno, on će se sastati s vjerskim dužnosnicima u BiH, te s bosanskohercegovačkim političarima i predstavnicima međunarodne zajednice u zemlji.

Apostolski nuncij u BiH Alessandro D'Errico je rekao da Mambertijev posjet BiH ima također ekumensko i međureligijsko značenje jer u toj zemlji postoji višenacionalna i viševjerska stvarnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene