Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nisu jedini

Ministar i tajnik susreli se s predstavnicima države koja ne postoji, potpisan i sporazum: "Došli su, predstavili nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Visoki dužnosnik Paragvaja smijenjen je jer je potpisao memorandum o suradnji kojim preporučuje uspostavu diplomatskih odnosa s državom koja ne postoji.

Arnaldo Chamorro, tajnik kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, sam je u izjavi novinarima u četvrtak rekao da je smijenjen jer je u listopadu potpisao sporazum s izaslanstvom "Sjedinjenih Država Kailase", navodnog otoka koji leži sjeverno od Južne Amerike.

"Došli su i izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to", rekao je Chamorro i priznao da je nasamaren.

Dvojicu "izaslanika" čak je nakratko primio i sam ministar poljoprivrede.

Na memorandumu bivši tajnik kabineta čestita "uvaženom Nithyanandu Paramashivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase na njegovu doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj" i preporučuje "Vladi Paragvaja da aktivno razmotri uspostavu diplomatskih odnosa sa Saveznim Državama Kailase i podupre njezin prijem u međunarodne organizacije, među kojima i u Ujedinjene narode".

Pročitajte i ovo Zrinjevac predblagdansko vrijeme Nove izmjene u prometu: Tramvaji mjesec dana neće voziti uobičajenom rutom u centru grada

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatna priča Žena (70) rodila blizance, muže nestao bez traga: "Otkako sam ovdje, nije se pojavio"

Paragvajski mediji otkrili su da je "suveren" iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u bijegu pred pravosuđem svoje domovine.

Na internetskoj stranici stranici Kailase izmišljena zemlja je opisana kao "oživljavanje drevne prosvijećene hinduističke civilizacijske nacije koju oživljavaju raseljeni Hindusi iz cijelog svijeta". Vodi je samozvani guru, Nithyananda, koji je tražen u Indiji zbog nekoliko optužbi, uključujući seksualni napad i otmicu djeteta. Ne zna se gdje je, a optužbe niječe, piše Guardian.

Otkriće je izazvalo skandal i mnoštvo ismijavanja, ali nije to prvi put da su predstavnici Sjedinjenih Država Kailase prevarili međunarodne čelnike. Ranije ove godine uspjeli su sudjelovati na sastanku odbora UN-a u Ženevi, bili su i u Domu lordova te su također potpisali sporazume s lokalnim čelnicima u Sjedinjenim Državama i Kanadi. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene