Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi i u Hrvatskoj

Mimohod milijuna maski: U više od 400 gradova svijeta danas ćete vidjeti ovaj prizor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem svijeta danas se obilježava Dan Guya Fawkesa. Njemu u čast održava se 'Marš milijuna maski' u organizaciji Anonymousa, a prosvjedovat će se i u Hrvatskoj.

Hakeri iz skupine Anonymous danas organiziraju prosvjede u više stotina gradova, od Sydneya do Seattlea, pod nazivom 'Marš milijuna maski. Prosvjedi se odvijaju na Dan Guya Fawkesa, koji je 5. studenog 1605. bio jedan od sudionika neuspješnog pokušaja dizanja zgrade britanskog parlamenta u zrak. Po njemu su ime dobile i prepoznatljive maske koje sudionici prosvjeda nose.

Pročitajte i ovo Štrajkovi u Europi - 2 Prometni kolaps Europa preplavljena prosvjedima: Farmeri i dalje na ulicama, Njemačka u blokadi zbog štrajkova Prosvjed poljoprivrednika - 4 Ne odustaju Prosvjedi poljoprivrednika ne posustaju: "Zeleni plan se mora ukinuti, odvest će farme u bankrot"

Prosvjedi bi se trebali održati u više od 400 gradova, a najiščekivaniji su oni u glavnim gradovima kao što su Washington i London. Prosvjedi će se održati i u Hrvatskoj. Okupljanje počinje u 19 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te ispred Radio Rijeke u Rijeci. Kako poručuju iz hrvatske podružnice Anonymousa, razloga za prosvjed ima mnogo.

>> Hakeri u strahu: Je li FBI zaista zaustavio Anonymouse?

'Mimohod Milijuna Maski' (MMM) se 5. studenog (05.11.2013) održava divljem svijeta sa svrhom izražavanja nezadovoljstva i prosvjeda iz niza razloga kao npr. protiv svjetskih vlada, protiv fašizma 21. stoljeća kao što je neoliberalni kapitalizam, banksteri, ratovi i imperijalizam, protiv rastuće nezaposlenosti & siromaštva, smanjivanja ljudskih & radničkih prava uz istovremen rast policijskih država diljem svijeta, protiv GMO-a, protiv špijuniranja ljudi na internetu i kršenja privatnosti', poručuju iz Anonymousa Croatia. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene