Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi postupak

Milovanoviću 6 godina zatvora zbog razbojništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Milovanović, protiv kojega se zajedno s još dvojicom optuženih u Srbiji vodi sudski postupak za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, u ponedjeljak je u Beogradu u drugom postupku osuđen na šest godina zatvora zbog razbojništva.

Zbog mjera sigurnosti izazvanih nedavnim Milovanovićevim pokušajem bijega iz zatvora, izricanje presude održano je u sudnici u beogradskom zatvoru.

Željko Milovanović nalazi se među šestoricom kojima su na zagrebačkome županijskom sudu 3. studenoga 2010. izrečene presude za ubojstvo Pukanića i Franjića, pri čemu je njemu suđeno u odsutnosti.

Optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, Milovanović je u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora.

Početkom veljače Milovanović i pripadnik tzv. 'zemunskog klana' Sretko Kalinić, osuđen na 30 godina zatvora za sudjelovanje u ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, pokušali su pobjeći iz zatvora u Beogradu, u čemu su bili spriječeni. (Hina)

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija napadnutog dostavljača hrane kazneno djelo Maloljetnici opljačkali dostavljača hrane, prijetili mu pištoljem

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene