Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijena tužba kćeri Marije

Miloševićevim nasljednicima sud oduzeo kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasljednicima bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, koji je umro 2006. u ćeliji Haaškog suda (ICTY), beogradski Viši sud danas je odlučio oduzeti pravo vlasništva nad kućom u beogradskom naselju Dedinje, potvrđeno je iz tog suda.

Sud je, kako prenose beogradski elektronički mediji, donio presudu kojom je proglasio ništavnim odluke Komisije srbijanske vlade za stambena pitanja iz 1999. godine, te više ugovora između Slobodana Miloševića i srbijanske vlade o zakupu i otkupu stanova u toj kući.

Sud je, navodi se, usvajanjem tužbenog zahtjeva javnog pravobranitelja Srbije da se ugovori proglase ništavnim, dozvolio brisanje prava vlasništva nad navedenim objektom, pri čemu je također, istom presudom, kao neosnovana odbijena tužba Miloševićeve kćeri Marije.

Pročitajte i ovo Tatyana Gulyaeva i Selah Khateeb TREBAJU VAŠU POMOĆ Peteročlanoj obitelji vatra progutala dom: "Djeca su gola i bosa izašla van. U zadnji tren smo izvukli živu glavu" Slika nije dostupna pokrenuta humanitarna akcija Velika božićna tragedija: U požaru poginuli otac i dvojica sinova - uzrok su lampice na boru

Milošević kuću kupio za 2.000 njemačkih maraka

Sudski postupak protiv Miloševićevih nasljednika počeo je krajem 2008. godine, a pokrenut je na zahtjev srbijanskoga javnog pravobranitelja koji je tražio od suda da poništi ugovor o kupnji kuće od oko 100 četvornih metara, koju je Milošević otkupio 1999. za oko 2.000 njemačkih maraka, iako vrijedi stotine tisuća eura.

Država je prvotno tužila Miloševića kao potpisnika ugovora, ali je nakon njegove smrti postupak nastavljen protiv njegove supruge Mirjane Marković i djece Marije i Marka Miloševića. Oni su tuženi kao nasljednici kuće za koju država tvrdi da je nezakonito stečena, suprotno zakonu o stanovanju, jer je Milošević tada na Dedinju već bio otkupio jedan stan.

Mirjana Marković i Marko Milošević, za kojima je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu zbog sumnje da su 90-ih godina organizirali skupinu za krijumčarenje cigareta, dobili su izbjeglički azil u Rusiji. Marija Milošević zadnjih nekoliko godina živi u Crnoj Gori i nedostupna je srbijanskim pravosudnim tijelima. Miloševićevi nasljednici na presudu mogu uložiti žalbu Prizivnom sudu u roku od 15 dana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene