Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je odgovor teroristima'

Dodik podupire izraelske napade na Palestinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik podupro je u subotu izraelske napade na palestinska područja ističući da se radi o odgovoru na terorističke akcije islamista koji prijete cijeloj međunarodnoj zajednici.

"Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih skupina su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala stati u jednu frontu protiv takvih prijetnji", navodi Dodik u pismu izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni"

Dodik je rekao da suosjeća s 'prijateljskim židovskim narodom i državom Izrael' i da je uvjeren kako će se obraniti od prijetnji.

Najmanje je 15 Palestinaca ubijeno je u noći s petka na subotu u izraelskim napadima na desetke meta u Pojasu Gaze. Time se broj smrtno stradalih stanovnika te palestinske enklave povećao na 121 od početka izraelske ofenzive prije pet dana. Hamas i Islamistički džihad u tom su razdoblju ispalili oko 660 granata i raketa na Izrael.

Izraelski raketni štit se pokazao neprobojnim, doznajte zašto

Dodik je proteklih godina ustrajao na jačanju izravnih veza RS-a i Izraela, a ministar vanjskih poslova te države Avigdor Lieberman nekoliko je putao bio privatnim Dodikovim gostom.

RS je u Izraelu otvorila svoje posebno predstavništvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene