Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavio prijetiti

Milorad Dodik poslao zabrinjavajuće poruke iz Bjelorusije: "Ako visoki predstavnik EU intervenira..."

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Antonio Balic/Cropix
Milorad Dodik javio se iz Bjelorusije, gdje se nalazi u službenoj posjeti, te poručio kako je spreman zaustaviti pregovore Bosne i Hercegovine na njihovom putu za Europsku uniju.

 Predstavnik bosanskih Srba Milorad Dodik trenutno se nalazi u službenom posjetu Bjelorusiji, a od tamo je poslao zabrinjavajuće poruke vezane za budućnost Bosne i Hercegovine.

U svojoj objavi na društvenom mreži X, bivšem Twitteru, Dodik je napisao kako je spreman zaustaviti put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju ukoliko se visoki predstavnik Europske unije Christian Schmidt umiješa u promjene izbornog zakona.

U tom slučaju, naglasio je, Republika Srpska izglasat će vlastite zakone i provesti izbore.

Pročitajte i ovo Hotel New Yorker u New Yorku Našao rupu u zakonu pa pet godina živio besplatno u hotelu, a onda zbog pohlepe sam sebe zeznuo

Pročitajte i ovo Neredi u Nizozemskoj Ozlijeđeni policjaci VIDEO Veliki sukobi Eritrejaca u Nizozemskoj: Pale automobile, proglašeno izvanredno stanje

“Inače, Republici Srpskoj su već ranije oduzete nadležnosti po pitanju izbora jer BiH prema Daytonskom sporazumu može provoditi izbore za članove Predsjedništva i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo trebala biti provodi Republika Srpska“, napisao je Dodik.

Izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, posebno u pogledu integriteta izbornog procesa, od iznimnog su interesa za međunarodnu zajednicu te predstavljaju ključni uvjet za pokretanje pregovora s Europskom unijom, koje Dodik pokušava opstruirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene