Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milorad Dodik: Cilj Republike Srpske je samostalnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodik je naglasio kako je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da je cilj aktualnih vlasti voditi ovaj entitet do samostalnosti prkoseći brojnim osudama međunarodnih dužnosnika koji podržavaju nedjeljivost Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

U govoru pred članovima Akademije znanosti i umjetnosti Republike Srpske Dodik je rekao da je potrebno ojačati autonomiju RS-a kao polaznu točku za napredovanje prema samostalnosti.

"Republika Srpska, shodno prilikama i neprilikama, treba redefinirati svoje ciljeve i ostati ustrajna u realizaciji tih ciljeva", rekao je Dodik na prijemu u povodu dana RS-a.

Dodik: Ustavni poredak RS-a je značajno napadnut

Po Dodikovim riječima Republika Srpska će nastaviti raditi na unutarnjoj stabilnosti te da je do sada stalno bila pod vanjskim utjecajima.

Vijeće za provedbu mira, Ured visokog međunarodnog predstavnika, američko veleposlanstvo u više su navrata kritizirali Dodika zbog zagovaranja raspada BiH te su poručili da se takav rasplet neće dopustiti.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene