Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baka partizanka

'Titu sam kuhala kavu' - Evo što bi joj svaki put rekao kada bi ga poslužila...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Bio je jako dobar prema svima. Tada je vladalo poštovanje i svi smo bili zadovoljni', ispričala je baka-partizanka s 11 odlikovanja.

Baka Milka Jakšič (94) iz Bosanske Krupe ispričala je za Kurir kako je za vrijeme Drugog svjetskog rata upoznala maršala Tita kojemu je, kazala je, u Drvaru kuhala kavu. Uvijek se i prema njoj i prema drugima, navela je, odnosio s poštovanjem.

Pročitajte i ovo Screenshot Pokret otpora Partizani upali u Rusiju i žestoko napali: "Uzet ćemo svoju zemlju od režima" Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja

'Bio je jako dobar prema svima. Svaki put kad bih mu skuhala kavu, Tito bi rekao: Hvala drugarice Milka.

Tada je vladalo poštovanje i svi smo bili zadovoljni. Drug Tito osobno mi je dao odlikovanja i spomenice. Od 1941. do 1945. godine dobila sam ih ukupno 11. Bilo je teško, ali opet bih sve ponovila', ispričala je Milka Jakšič.

Jovanku je upoznala u Beogradu gdje je živjela neko vrijeme, a često je i bila u društvu nje i Tita. 'Sloboda je u Jugoslaviji vladala na svakom koraku, nitko vas nije pitao za ime, spavalo se u parku', kazala je Milka.

VIDEO Ovako je Tito pričao engleski

'Mlada sam uzela pušku i krenula sa drugovima i drugaricama, a sve na poziv Branka Ćopića. Moji roditelji su bili protiv. Otac, muž i braća su bili partizani. Jednog dana ustaše su došle u našu kuću, otac nije bio tu. Njihov komandant me zatvorio u sobu i pokušao silovati, na sreću uspjela sam pobjeći kroz prozor. Mama je otišla po tatu tri kilometra daleko, a kad je došao ustaše su ga zaklali', ispričala je vremešna starica koja tijekom rata nije izgubila samo oca, već i muža i braću.

Danas živi u domu za umirovljenike očito s još uvijek živim sjećanjima.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene