Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad

Krvavi napad u Tunisu: Ubijeno 19 osoba, među kojima oba napadača i policajac

U napadu militanata na muzej u tuniškom glavnom gradu Tunisu ubijeno je 19 osoba, među kojima 17 stranih turista, objavio je u srijedu tuniski premijer.

Poginuli su talijanski, španjolski, njemački i poljski državljani, te jedan Tunižanin civil i jedan tuniski policajac, rekao je premijer Habib Essid, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

15:45 U napadu na tuniski muzej u srijedu je ubijeno osam osoba, među kojima najmanje sedam turista, priopćila je tuniska vlada, a hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da među žrtvama nema hrvatskih državljana.

15.35  Tuniske snage sigurnosti oslobodile su sve taoce koji su bili zatočeni u muzeju, prenosi Reuters. U akciji spašavanja ubijena su dvojica napadača i jedan policajac.

15.01 - Među onima koje islamisti drže kao taoce u muzeju nalaze se Francuzi, Španjolci, Talijani i Britanci, javlja BBC.

Najmanje osam osoba ubijeno je u napadu na muzej u Tunisu, potvrdio je glasnogovornik tamošnjeg ministarstva unutarnjih poslova Mohamed Ali Aroui. 

Kazao je da su dvojica islamista u vojničkim uniformama upala u zgradu u kojoj se nalazi Bardo muzej i počela pucati.

BBC se poziva se na informacije lokalnih medija da je u zgradi još 30-ak taoca, među kojima ima i djece. Uglavnom se, navode, radi o turistima, i to iz europskih zemalja. Zgradu je okružila policija. 

Bardo muzeja smješten je pored parlamenta u centru Tunisa.

Osumnjičeni teroristi uhićeni na granici, htjeli ući u Hrvatsku

U trenutku napada dužnosnici su raspravljali o antiterorističkom zakonu. Zgrada parlamenta je evakuirana. U trenutku napada u muzeju je bilo oko 200 turista, a u posljednji trenutak iz zgrade je pobjeglo oko 160 ljudi.

U Tunisu su zabrinuti za sigurnost od kada se Islamska država proširila na Libiju. Veliki broj Tunižana otišao je u Siriju i Irak boriti se na strani islamista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene