Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna žrtva

Militanti Islamske države odrubili glavu libanonskom vojniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti Islamske države odrubili su glavu libanonskom vojniku, jednom od devetnaestorice koje su zarobili prilikom osvajanja libanonskog pograničnog grada Arsala ovoga mjeseca, pokazala je video snimka objavljena u subotu.

Vojnik, identificiran kao Ali al-Sajed, sunitski musliman iz sjevernog Libanona, prikazan je na snimci povezanih očiju i s rukama zavezanim na leđima. Jedan militant je rekao da će ga ubiti, a zatim mu je drugi odrubio glavu.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Islamska država, koja je proglasila kalifat u lipnju u dijelovima Iraka i Sirije, smatra se najvećom sigurnosnom prijetnjom Zapadu otkako je u kolovozu objavila snimku odrubljivanja glave američkom novinaru Jamesu Foleyu.

Džihadisti pred kamerom odrubili glavu još jednom zarobljeniku

Libanonska vojska odbila je komentirati najnovije ubojstvo, ali su sigurnosni izvori i izvori u Islamskoj državi potvrdili da je libanonskom vojniku odrubljena glava.

Nešto kasnije skupina je objavila i drugi video na kojemu devet drugih vojnika moli za život, pozivajući svoje obitelji da iduća tri dana iziđu na ulice i traže oslobađanje islamskih zatočenika kao uvjet da izbjegnu sudbinu pogubljenog vojnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene